KISA FİLM YARIŞMAMIZDA MESUT UÇAKAN JÜRİ BAŞKANI...
25 Ocak 2016, Pazartesi

Sendikamız tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen ve ‘Cana Can Katanlar’ adıyla düzenlenen kısa film yarışmasının jürisi belli oldu. Yarışmada jüri başkanlığını Mesut Uçakan yaparken, jürinin diğer üyeleri ise Tarık Tufan, Abdülhamit Güler, Eyüp Gökhan Özekin, Okan Özbay’den oluşuyor.

Jüri Başkanlığını yapacak olan Mesut Uçakan, çok sayıda film ve televizyon dizisinde, senarist, yapımcı ve yönetmen olarak görev aldı. Reis Bey, Yalnız Değilsiniz, Kelebekler Sonsuza Uçar unutulmaz sinemalar arasında yer alırken, Kavanozdaki Adam da televizyon dizileri içinde önemli bir yere sahip.

Jürinin diğer üyesi Tarık Tufan ise, çeşitli gazete ve dergilerde yazıları yayınlanmakta ve bazı televizyon kanallarında edebiyat-sohbet türünde programlar sunmakta. Yayımlanmış beş adet kitabı bulunan Tarık Tufan, Uzak İhtimal ve Yozgat Blues filmlerinin de senaristlerinden.

 

Abdülhamit Güler ise, Radyo-Tv Sinema Bölümü mezunu. Birçok kısa film, reklam ve dizi senaryosu yazdı. Televizyon için film senaryoları kaleme alan Güler, belgesel çekimleri de yaptı, halen de bu çalışmalarını sürdürüyor.

Birçok TV programına imza atan Eyüp Gökhan Özekin, edebiyat ve televizyon dünyasında birçok önemli çalışma yaptı. Özekin’in  imzasının bulunduğu bazı TV programları şu şekilde: Milat (Dizi), Yapı Sanatı (TV Programı), Against the Wind (TV Programı),  Kardeş Şehirler (Belgesel) ve  Muhtelif Tanıtım Filmleri ve Reklamlar.

Jürimizin bir diğer üyesi Okan Özbay ise, TRT’de yayınlacak olan ‘Adı: Yunus’ filminin yönetmenliğinin yanı sıra 50'den fazla TV programında yönetmenlik yaptı ve birçok kamu spotunun çekimini gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı’nın yanı sıra siyasi parti mitinglerinin görüntü yönetmenliğini de yapan Özbay, bu alanda çalışmalarını sürdürmekte.

SON BAŞVURU 1 MART 2016

Kısa film yarışmasına katılım şartlar ise şöyle; “Cana Can Katanlar” adıyla düzenlenen kısa film yarışmasında videolar en az 5, en fazla 10 dakika olacak. Birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye ise 3 bin TL ödül verilecek. Ayrıca jüri tarafından seçilecek olan özel kısa filme ise 3 bin TL ödül verilecek. Bunun yanı sıra film yarışmasına katılmak isteyenler, farklı 5 kısa filmle yarışmaya katılabilecek. Her filmin 5 adet DVD kopyası ile birlikte, yönetmenin ve oyuncuların kısa özgeçmişi ve filmin kısa özetini içeren bir CD’ye kaydedilerek sendikaya iadeli taahhütlü veya kargo yolu ile ulaştırılması gerekiyor. Yarışmaya son katılım tarihi ise 1 Mart 2016 olarak açıklandı.

PAYLAŞ :