Sağlık Sen'den Hemşireler, Ebeler ve Anneler günü etkinliği
15 Mayıs 2016, Pazar

Denizli Sağlık Sen kadın Kollarının düzenlediği etkinlik Bera Palas Salonunda 1000 kişilik Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanı bayanların katılımı ile gerçekleşti. 5 Mayıs Ebeler Günü,8 Mayıs Anneler Günü,ve 12 Mayıs Hemşireler günü olması dolayısıyla düzenlenen etkinliğe Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanı bayanların katılımı yoğun oldu. 

 

Hemşireler,Ebeler ve Anneler günü etkinliğine Denizli Sağlık Sen Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu,Denizli Sağlık Sen Kadın Kolları Başkanı Hülya Ocakoğlu,Ak Parti Kadın Kolları Temsilcileri,Aile Sağlığı Çalışanları Derneği Temsilcileri,KADEM Temsilcileri,Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Sn.Kemal Çırak ve çok sayıda davetli katıldı.Hemşireler Ebeler ve Anneler Günü etkinliği Sağlık ve Sosyal Hizmet şehitleri ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Denizli Sağlık Sen Kadın Kolları Başkanı Hülya Ocakoğlu kadının toplumdaki önemini dile getirerek Denizli Sağlık Sen Kadın Kolları olarak kadına şiddetin önlenmesi gerektiği ve bayan Sağlık ve Sosyal hizmet çalışanlarına yönelik iyileştirmeler yapılması gerektiğini kaydetti. 

 

Denizli Sağlık Sen Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu bayan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına yönelik kazanımların iyileştirilmesi gerektiğini süt izni ve doğum izni sürelerinin arttırılması,mesleki uzmanlığın geliştirilmesi ,kadın istihdamının arttırılması ,sağlık teşekküllerinde 24 saat esaslı kreşlerin açılması gerektiğini söyledi. Etkinlikte konuşan Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Sn. Kemal Çırak sağlıkta yıpranma payının tüm nöbet tutan,tutmayan sağlık çalışanlarına getirilmesi gerektiğini ,döner sermayenin emekliliğe yansıtılması gerektiğini ve sağlıkta dönüşümün gerçek mimarı olan sağlık çalışanlarının özellikle %65’nin bayan olduğu ve hakkettikleri değerin verilmesi gerektiğini belirtti. Hemşireler Ebeler ve Anneler günü etkinliğinde aynı zamanda Yılın Hemşiresi,Yılın Ebesi ve Yılın Annesi ödülleri sahiplerini buldu. Yılın Hemşiresi seçilen Acıpayam Devlet Hastanesi Hemşirelerinden 33 yıllık hemşire Nuran Gökçen’e plaketini Denizli Sağlık Sen Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu vererek teşekkür etti. 

 

Yılın Ebesi seçilen Honaz ilçesi Kızılyer Sağlık Evi Ebesi 25 yıllık Ebe Kamile Tunçhan ‘a plaketini Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak takdim etti.Plaket teslim töreninde duygusal anlarda yaşandı.Yılın Annesi ödülü özürlü çocuğuna 20 yıldır gözü gibi bakan Semra Özdemir’in oldu.Çocuğunu bırakıp ödülünü almaya gelemeyen anneye ödülünü Denizli Sağlık Sen Kadın Kolları tarafından kendisine takdim edileceği belirtildi. Denizli Sağlık Sen Şubesinin düzenlediği etkinlik kutlama programı ile sona erdi.

 

PAYLAŞ :