Lisans Tamamlayanlar, Stajlarını Çalıştığı Yerde Yapabilecek
16 Mart 2017, Perşembe

Lisans tamamlayan sağlık çalışanları, stajlarını çalıştıkları hastanede yapabilecek. Hastane dışında çalışan sağlıkçılar ise, bulundukları yerdeki hastanelerde nöbet usulü veya hafta sonu yapabilecek.

Lisans tamamlamayı sağlık çalışanlarına kazandıran ve sürecin başından bugüne kadar yaşanan sorunların çözümünde öncülük eden Sağlık-Sen olarak, staj yerleri konusunda yaşanan sorunu da çözdük.

Lisans tamamlamada, uygulama eğitimlerinin yapılmasında üniversite tarafından belirlenen stajlarla ilgili, lisans tamamlayan sağlık çalışanlarının çalışma süre ve şartlarını etkilemeden yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığı’na bir yazı yazmıştık. Yazımızda, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na bağlı çalışanlara kendi kurumlarında, mesai saatleri içerisinde stajlarını yapma imkan ve hakkı verilmesini, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Bakanlığa bağlı diğer kurum çalışanlara ise, mesai saatleri sonrasında ya da hafta sonu stajlarını yapabilmeleri imkanı verilmesini istemiştik.

Bakanlık, yazımıza istinaden Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 81 ilin sağlık müdürlüklerine bir yazı gönderdi. Gönderilen yazıda, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na bağlı hastanelerde çalışanlar için; üniversite ile sağlık bakanlığı arasında yapılacak işbirliği kapsamında staj yapacak öğrencilerin öncelikli olarak kendi kurumlarında ve görev yaptığı birimde, hastane dışındaki sağlık kurumlarında çalışanların ise, stajlarını gerektiğinde nöbet usulü veya hafta sonu yapabilecekleri ifade edildi.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :